Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een uitstekende optie voor het verbeteren van de algehele look en stijl van uw woning. Ze zijn duurzaam, slank en onderhoudsarm, waardoor ze gemakkelijk schoon te houden zijn in vergelijking met andere materialen zoals hout of aluminium. In tegenstelling tot andere ramen kunnen kunststof kozijnen ook goed isoleren, wat u helpt om warmte binnen te houden tijdens de winter en koelte behouden in de zomer. Bovendien zijn ze vaak goedkoper dan andere materialen en worden meestal aangeboden met een garantie voor al hun producten waardoor u weet dat u echt waar voor uw geld krijgt.

Vrijblijvende kunststof kozijnen offertes

Ontdek hoeveel u kunt besparen met goede kunststof kozijnen.

Vrijblijvend kunststof kozijnen offertes

Ontdek wat het plaatsen van kunststof kozijnen voor u kan betekenen

Kunststof kozijnen

Waarom en hoe?

Wij van Kozijnencentrum-Nederland helpen u door gratis offertes op te vragen van goede kozijnenspecialisten in uw regio. Door de offertes te vergelijken vindt u de juiste deal voor kozijnen en bespaart u maximaal.

Onze werkwijze is heel eenvoudig. U vult het formulier op deze pagina in met uw naam, e-mail en woninginformatie. Vervolgens zorgen wij dat de beste kunststof kozijnspecialisten in uw regio een gratis offerte maken. Zodra u deze ontvangt kunt u rustig vergelijken en de beste kozijnendeal maken. Dat is makkelijk!

Wacht niet langer en kies vandaag voor kunststof kozijnen voor een beter wooncomfort en om te besparen op uw energierekening.

Kosten kunststof kozijnen laten plaatsen

De kosten voor het plaatsen van kunststof kozijnen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en het aantal ramen, of er extra functies nodig zijn zoals thermische isolatie of triple-beglazing. In het algemeen worden kunststof kozijnen geleverd in combinatie met diensten zoals afmonteren, installatie en afwerking. Wanneer u deze factoren betrekt bij uw berekening, kan de prijs variëren van 1000 euro tot 4000 euro. Het is daarom belangrijk om vooraf te weten wat u nodig heeft voordat u eindelijk aan de slag gaat met het laten plaatsen van de kozijnen.

Is er subsidie voor kozijnen?

Veel gemeentes bieden subsidies aan voor het plaatsen van kunststof kozijnen. In sommige gevallen zijn deze subsidies beschikbaar voor woningen die ouder zijn dan 10 jaar. Energie-efficiëntie is een belangrijk voordeel van het plaatsen van kunststof kozijnen, dus als u deze route neemt, kunt u subsidie ontvangen voor energiebesparing. Verder is het mogelijk om in aanmerking te komen voor fiscale stimuleringsmaatregelen of subsidies op basis van woonlocatie; ze variëren per stad of regio, dus raadpleeg lokale instanties om erachter te komen welke subsidiemogelijkheden er in uw gebied zijn.

Gratis & Vrijblijvende Offertes

Vraag hier een gratis & vrijblijvende kunststof kozijnen offertes aan.

Waarom kunststof kozijnen?

Als het om kozijnen gaat is veruit de meest gekozen soort de kunststof kozijnen. Dit komt omdat het kunststof vele voordelen biedt en de prijs van deze kozijnen is de goedkoopste van alle soorten die er zijn. Wij gaan hieronder per onderdeel verder in op het materiaal, de voordelen, nadelen en kosten van kunststof kozijnen.

Wat is kunststof?

Het materiaal dat gebruikt wordt bij het maken van kunststof kozijnen is PVC (ook wel polyvinylchloride). Dit is een materiaal dat erg goedkoop is en gemakkelijk te bewerken. Het vervangt vaak beton of hout. PVC wordt gemaakt door het samenvoegen van koolwaterstoffen.

Het investeren in kozijnen is niet iets wat men zomaar doet. Hier zal u zeker een paar nachtjes over slapen. Maar wat zijn nou de beste kozijnen? Kunststof bevat enorm veel voordelen als u dit vergelijkt met bijvoorbeeld aluminium of houten kozijnen. Het werkt dempend, is onderhoudsvrij, recylcebaar, vochtwerend en heeft een langere levensduur. Buiten dit zijn er zelfs nog meer goede eigenschappen waarom u hiervoor zal kiezen. De houten kozijnen hebben ook vaak lage isolatiewaarden met enkelglas en bij kunststof kozijnen met dubbel glas is dit aanzienlijk beter.

Voor en nadelen van kunststof kozijnen

Voordelen van kunststof kozijnen

 1. Recyclebaar, duurzaam en milieuvriendelijk
 2. Garanties door VKG-keurmerk
 3. Verkrijgbaar in normale houtnerf structuur en Excellent houtnerf
 4. geluid en warmte isolerend en vochtwerend
 5. Aanzienlijke energiebesparing met triple of HR ++ glas
 6. Op fabricage en installatie van kunststofkozijnen zit vaak lange garantie
 7. Geen last van rot
 8. Zeer duurzaam materiaal 
 9. Toepasbaar in elk soort woning vanwege mogelijkheden verschillende maten
 10. Gemakkelijk schoon te houden
 11. Toename waarde woning
 12. Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden zoals houten kozijnen
 

Nadelen van kunststof kozijnen

Om te beginnen hebben kunststof kozijnen gelukkig weinig nadelen. Het belangrijkste nadeel dat er wel is, is dat u niet mag boren in een kunststof kozijn. Als u dit wel doet zal het kozijn vernield worden omdat deze een bepaalde ‘stijfheid’ heeft. Dat heeft te maken met de manier waarop het kozijn gemaakt is. Als u besluit deze keuze te maken moet u er ook op letten dat u waarschijnlijk geen garantie meer heeft. Mocht u wat willen ophangen kan u dat doen door speciale ophangsystemen te kopen voor kunststof kozijnen.

Soms is het zo dat iemand spijt heeft van de kleur van de kozijnen en denkt dat dit niet meer veranderd kan worden. Dit is ook een fabel, want u kunt namelijk de kozijnen laten schilderen met speciale verf. Een ander nadeel zou zijn dat het repareren van kozijnen een lastige klus zou zijn. Dit valt gelukkig goed te overzien als u het werk door een professional laat uitvoeren.