Kunststof kozijnen met hr++ glas

Kozijnen van kunststof met hr++ glas zijn erg gewild op het moment. Dit komt omdat kozijnen met glas in aanmerking komen voor subsidie van de overheid. In deze pagina leggen uit wij wat het precies is, en of het verstandig is te kiezen voor kunststof kozijnen met hr++ glas.

Vrijblijvende kunststof kozijnen met hr++ glas offertes

Ontdek hoeveel u kunt besparen met goede kunststof kozijnen.

Vrijblijvend kunststof kozijnen met hr++ glas offertes

Ontdek wat het plaatsen van kunststof kozijnen voor u kan betekenen

Kunststof kozijnen met hr++ glas

Waarom en hoe?

Kozijnen met HR++ glas bieden tal van voordelen. Ze verbeteren de energie-efficiëntie van uw huis door uitstekende isolatie, waardoor u kunt besparen op energiekosten. Daarnaast zorgen ze voor een comfortabeler binnenklimaat door betere warmte- en geluidsisolatie. Ook dragen ze bij aan een lagere CO2-uitstoot en verhogen ze de waarde van uw woning. Met kozijnen met HR++ glas investeert u in duurzaamheid, comfort en een betere leefomgeving.

Ook kan u gebruik maken van de ISDE regeling van de overheid en zo subsidie krijgen voor uw aankoop.

Kosten kunststof kozijnen laten plaatsen met hr++ glas

De kosten voor het installeren van kunststof kozijnen hangen af van diverse factoren, zoals de afmetingen en het aantal ramen, alsook of extra functies zoals thermische isolatie of HR++ glas nodig zijn. Over het algemeen omvatten de kosten van kunststof kozijnen ook diensten zoals montage, installatie en afwerking. Afhankelijk van deze factoren kan de prijs variëren van €1000 tot €4000. Het is dus essentieel om uw behoeften te begrijpen voordat u beslist over de installatie van de kozijnen.

 

 

 

Is er subsidie voor kozijnen met hr++ glas?

Als huiseigenaar kun je gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) om subsidie te ontvangen voor de installatie van HR++ glas. De hoogte van deze subsidie varieert afhankelijk van de installatiedatum. Als het HR++ glas is geïnstalleerd tussen 2 april 2022 en 1 januari 2024, bedraagt de subsidie € 26,50 per vierkante meter.

Gratis & Vrijblijvende Offertes

Vraag hier een gratis & vrijblijvende kunststof kozijnen met hr++ glas offertes aan.

Veel gestelde vragen over kozijnen met hr++ glas

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met een isolerende coating en gas ertussen, wat zorgt voor uitstekende isolatie. Triple glas, met drie glasplaten en vergelijkbare eigenschappen, biedt zelfs nog betere isolatie. Vacuümglas is een minder bekende variant, bestaande uit dubbel glas dat uitzonderlijk goed isoleert.

Een lagere U-waarde duidt op betere isolatie van beglazing. HR++ glas heeft een U-waarde van ongeveer 1,2, terwijl dubbel glas een U-waarde van 2,8 heeft. Dit verschil in U-waarde impliceert dat HR++ glas tot wel drie keer beter isoleert dan dubbel glas.

De kosten voor HR++ glas variëren afhankelijk van het type woning waarin je woont. Een grote woning met veel ramen zal logischerwijs duurder zijn om aan te passen dan een klein appartement met minder ramen. Als richtlijn kun je verwachten dat het vervangen van HR++ glas ongeveer €140 per m² kost.