Wat kosten aluminium deuren inclusief plaatsing?

De populariteit van aluminium deuren begint de afgelopen jaren steeds meer toe te nemen. Vaak wordt gekozen voor een staal look waardoor ze een elegante en stijlvolle sfeer in de woning creeren. In deze blog bespreken we de kosten van aluminium deuren inclusief montage.

Gemiddelde prijzen van aluminium deuren

De kosten voor een aluminium deur liggen vaak lager dan kunststof deuren. De prijs varieert vaak tussen de €1100 en €2000 euro. De montage hiervan bedraagt vaak tussen de €500 tot €750.

Opbouw prijs aluminium deur met kozijn

De kostprijs van een aluminium voordeur inclusief kozijn is opgebouwd uit twee componenten: de prijs van de deur zelf en de kosten voor de montage. De deurprijs wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het type deur, de afmetingen en het ontwerp. De montagekosten variëren op basis van de deurgrootte en de complexiteit van de installatie.

Welke factoren bepalen de prijs:

De prijs van een aluminium voordeur wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder:

  • Type deur: Er bestaan verschillende soorten aluminium voordeuren, zoals draaideuren, openslaande deuren en schuifdeuren. De kosten van de deur variëren afhankelijk van het type.
  • Afmetingen: De prijs van de deur wordt mede bepaald door de afmetingen ervan. Een grotere deur heeft doorgaans een hogere prijs dan een kleinere deur.
  • Design: Ook het design van de deur speelt een rol in de prijsbepaling. Een deur met een uniek ontwerp zal duurder zijn dan een standaard deur.
  • Isolatie: Een aluminium voordeur met isolatie zal doorgaans duurder zijn dan een niet-geïsoleerde variant, vanwege de extra functionaliteit die isolatie biedt.

De voordelen van aluminium deuren:

Aluminium voordelen hebben ten opzichte van andere deuren een aantal voordelen, zoals:

  • Gemak: De deuren zijn vanwege het gewicht gemakkelijk te installeren en hanteren
  • Duurzaamheid: Een aluminium deur is bestand tegen roest en is duurzaam
  • Isolatie: Als laatste heeft ook een aluminium deur, net als een kunststof deur, een hoge isolerende waarde.

Meest gestelde vragen

Wat kost een aluminium voordeur inclusief montage?

De prijs van een nieuwe aluminium deur inclusief montage varieert van €1000 tot €3000 euro inclusief montage. De precieze prijs hangt af van de hierboven benoemde factoren.

Wat kost een aluminium deur?

Kwaliteit van het product kan hier grote verschillen maken. Een goedkope aluminium deur is vaak beschikbaar voor €1000 euro maar wat hogere kwaliteit kan al snel zorgen voor prijzen van €2000 per aluminium deur.

Hoeveel kost een aluminium schuifpui?

De kosten voor een aluminium schuifpui ligt vaak tussen de €1500 en €3000 euro.

Hoe duur is een aluminium schuifdeur voor binnen?

Schuifdeuren van aluminium met glas voor in de woning om bijvoorbeeld de trap af te sluiten kosten tussen de €800 en €1000 euro exclusief montage.

Kan ik zelf een aluminium binnendeur plaatsen?

Een aluminium deur zelf plaatsen is voor de gemiddelde doe-het-zelfer zeker geen moeilijke klus. Er zijn tal van video’s te vinden met duidelijke instructies. Toch liever een professional het werk laten doen? Vergeet dan niet te vergelijken!

Wat kost een aluminium deur in de kleur zwart?

Een goedkope zwarte aluminium deur kost inclusief montage en meten rond de €1200. Kies je voor een aluminium schuifdeur? Dan zal de prijs snel rond de €2000 liggen.

Conclusie

De kosten van aluminium deuren kunnen erg uiteenlopen. Kies je voor een vaste deur of een deur met schuifmechanisme, dan merk je verschil in de prijs. Vergelijk daarom altijd goed.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten plaatsen van een aluminium deur door specialisten bij u uit de regio? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij specialisten via Kozijnencentrum Nederland.

Share this :
blog

Gerelateerde blogs